Blog

17 dec 2018

Fugle-julemad

Fugle-julemad

  Sådan laver du julemad til fuglene Kulden har indtaget landet, og der er stor brug for hjælp til de mange fugle, som har valgt at overvintre her i landet. I vores haver er der mange forskellige...

14 dec 2018

Lyskæder

Lyskæder

  Tips til brug af lyskæder Du har sikkert stiftet bekendskab med de fantastiske batteridrevne lyskæder, der dekorativt og rigtig nemt svinges på som pynt på de mange lækre stedsegrønne planter på denne årstid.Her er en idé...

06 dec 2018

Derfor holder vi advent

Derfor holder vi advent

Derfor holder vi advent   KRANSETIDDu har måske allerede bundet kransen til på søndag, hvor det er 1. advent. Krans med fire lys, hvoraf det ene bliver tændt. Men hvorfor er det nu lige, at vi holder...


Forside

29
sep 2017
graesfroe
Efterår Artikel 

Du kan med fordel så nyt græs nu og frem til midten af oktober måned. Jordens temperatur og fugtighed er helt optimal her i starten af efteråret og vil give dig et flot resultat.

Arbejdet med at så er ikke ret stort, men skal du starte helt forfra på jord, som ikke tidligere har været plæne, kræver det lidt mere tid.

Ingen planter trives på komprimeret jord – heller ikke græs. Sørg for, at jorden er gravet igennem eller kørt over med en jordfræser. Store sten, rodrester og lignende fjernes fra jorden og overfladen jævnes ud. Brug en græstromle eller træk en tung europalle på kryds og tværs henover stykket. Nu er jorden næsten klar.

Lige inden såning skal du rive ganske let henover jorden, så den kommer til at ligne groft rugbrød. Græsfrø sås ovenpå jorden, og du skal bagefter rive endnu engang henover stykket – ganske lidt.

Vent med at vande til arealet har et svagt grønt skær. Er din jord for tør, skal du vande, INDEN du sår græsfrøene. Når første græsslåning nærmer sig, skal du sørge for, at jorden er godt gennemvandet, inden du klipper.

Græs er ikke bare græs. Afhængigt af, om du ønsker en tæt plæne eller en mere grov plæne, er græsblandingerne forskelligt sammensat.

Danmark er et rigtig græsfrøland, så mange undersøgelser ligger til grund for kvalitetsblandinger, så du får en god plæne med masser af græs og mindre mos og ukrudt. Det har blandt andet ført til en rigtig god græsblanding, som egner sig til skyggede forhold, som især er alvorligt ramt af mosproblemer.

Du kan købe de forskellige græsfrøblandinger i dit havecenter.

ny-graesplaene


Af Marianne Bachmann Andersen