Blog

03 okt 2018

Æblets uge 6. - 14. oktober 2018

Æblets uge 6. - 14. oktober 2018

  Familiens æbletræer er et godt samlingspunkt, og du kan få gode idéer og vejledning til mere frugt i haven, når de danske havecentre holder Æbleuge d. 6. – 14. oktober   Stor var glæden, da æbletræerne i...

22 sep 2018

Læg hvidløg nu

Læg hvidløg nu

    Hvidløgsfed = yngleløg, og det er dem vi skal sætte nuYngleløg er de dele af hvidløget som kan vokse videre. Når vi dyrker hvidløg i haven, lægger vi altså enkelte fed af et hvidløg. Kommer...

21 sep 2018

Bag æbleboller og lav æblesmør

Bag æbleboller og lav æblesmør

    Imens stormen raser kan du bage disse dejlige boller og lave æblesmør  Der er ingen tvivl om at 2018 er et fantastisk frugtår. Jordbær, hindbær, stikkelsbær, solbær, ribs, blåbær blev fulgt op af abrikoser, ferskner, figner...


Forside

29
sep 2017
graesfroe
Efterår Artikel 

Du kan med fordel så nyt græs nu og frem til midten af oktober måned. Jordens temperatur og fugtighed er helt optimal her i starten af efteråret og vil give dig et flot resultat.

Arbejdet med at så er ikke ret stort, men skal du starte helt forfra på jord, som ikke tidligere har været plæne, kræver det lidt mere tid.

Ingen planter trives på komprimeret jord – heller ikke græs. Sørg for, at jorden er gravet igennem eller kørt over med en jordfræser. Store sten, rodrester og lignende fjernes fra jorden og overfladen jævnes ud. Brug en græstromle eller træk en tung europalle på kryds og tværs henover stykket. Nu er jorden næsten klar.

Lige inden såning skal du rive ganske let henover jorden, så den kommer til at ligne groft rugbrød. Græsfrø sås ovenpå jorden, og du skal bagefter rive endnu engang henover stykket – ganske lidt.

Vent med at vande til arealet har et svagt grønt skær. Er din jord for tør, skal du vande, INDEN du sår græsfrøene. Når første græsslåning nærmer sig, skal du sørge for, at jorden er godt gennemvandet, inden du klipper.

Græs er ikke bare græs. Afhængigt af, om du ønsker en tæt plæne eller en mere grov plæne, er græsblandingerne forskelligt sammensat.

Danmark er et rigtig græsfrøland, så mange undersøgelser ligger til grund for kvalitetsblandinger, så du får en god plæne med masser af græs og mindre mos og ukrudt. Det har blandt andet ført til en rigtig god græsblanding, som egner sig til skyggede forhold, som især er alvorligt ramt af mosproblemer.

Du kan købe de forskellige græsfrøblandinger i dit havecenter.

ny-graesplaene


Af Marianne Bachmann Andersen